HTML

Címkék

tkcreative

Friss topikok

  • Loyal - www.loyalmunkaruha.hu: ha muszáj felvenni, hát felveszem. Már nem jelent gondot vezetés közben még Pesten belül, erős for... (2011.06.29. 16:17) Telefon. Vezetés közben?

Linkblog

A Teremtés Oszlopai

2011.09.10. 19:05 :: parazoli

Nem ez az első könyv amit a Legend of the Seeker sorozatból olvastam, de a blog indulása óta ez a második amit befejeztem, az előzőről (A bukottak hite) valahogy nem volt kedvem véleményt fogalmazni, persze nem jelenti azt, hogy egy rossz könyv lett volna, sőt!

Szóval ha valaki nem ismerné Terry Goodkind remek fantasy sorozatát, annak egy kis bevezető miről is van szó. A történet Richard Rahl-ról szól aki az Igazság Keresője, a D'harai birodalom ura, az Inkvizitor Anya férje, az egyetlen Harci mágus és még nagyon sok -féle fajta jelzőt lehetne rá aggatni. A jelenlegi könyv a sorozat 7. része így jócskán benne vagyunk a cselekmények közepében, a leglényegesebb információ, hogy Középföldet egy hatalmas sereg támadta meg a Birodalmi Rend és most értünk oda, hogy a fővárost lerohanták. A regény érdekessége, amiért is billentyűzetet ragadtam, hogy itt nem Richard a főszereplő, nem is jelenik meg a 3. kötet feléig, hanem a húga, akiről most hallunk először. Jensen Rahl egész életét meneküléssel töltötte, mert apja minden utódát megkeresi és megöli. Egy ismeretlen férfi jelenik meg Jensen életében aki teljesen felforgatja az életét, és végül a események hatására ráveszi a lányt, hogy ölje meg testvérét a Rahl Nagyurat. A történet nagy részét a rávezetés és a kutatás teszi ki, de megjelennek egyébb mellékszereplők is, mint például Darken Rahl egy másik fia, aki apjától a lehető legbetegebb dolgokat örökölte, kéjes élvezettel vet véget a különböző élőlények életének, de legjobban az emberek halálát szereti figyelemmel kísérni, és tanulni belőle, ezen kívül legyőzhetetlennek és ellenállhatatlannak gondolja magát. Korábban egy Rahl fiú már megjelent a történetben és ő is hasonlóan viszonyult a világhoz, ezek a Rahlok már csak ilyenek. Kapunk a Seeker könyvekben szokásos sablonokból itt is bőven, szerelem, harc, szenvedés... stb. Közlépföld fővárosának Aydindril ostromakor tanúi lehetünk, annak ahogy két varázsló feltartóztat egy egész sereget és több mint 500 ezer katonát küld az Őrző színe elé percek alatt, de ez nem tántorítja el a Birodalmi Rend vezérét Jagang Császárt, hogy folytassa az ostromot, de ez már a következő történet.

Még egy érdekessége ennek a résznek, hogy a Jagang féle háborút a háttérbe szorítja az író és a tényleges ellenség a regényben a második rész ellensége, az Alvilág Őrzője. Természetesen az Őrző minden élő ellensége így a fenyegetés folyamatosan ott van az összes részben, de elsődlegesen mindig a háborúra koncentráltunk eddig.

Annyira nem baj, hogy kicsit elkanyarodtunk a fősodortól, mert a történet egy kicsit kezdett egyhangúvá válni, jó, élvezetes és leköti az olvasót, de mindig ugyan az történik a szereplőkkel, és már kezdtem sajnálni őket, hogy nincs egy perc nyugtuk sem, most kaptak egy kis időt. Goodkind már az első résztől kezdve adagolja a különböző kérdéseket, szálakat a történetbe, de szép lassan el is kezdte megválaszolni ezeket a kérdéseket, messze még a vége addig van ideje kibontakozni.

A Seeker könyveknek sajnos egy nagy hibája van a fordítás, pontosabban a fordítás korrektúrája, ami vélhetőleg kimaradt, tele van az összes regény elütésekkel, helyesírási hibákkal, ez főleg ebben a regényben volt nagyon idegesítő, mert nem egyszer szavak voltak felcserélve, és kétszer át kellet olvasni egy-egy mondatot, hogy megértsem.

Miden fantasy rajongónak csak ajánlani tudom a sorozatot, de kizárólag az elejétől olvasva lesz élvezhető, annyira szorosan kapcsolódnak egymáshoz a részek. Akinek van ideje belefogni egy igazán cselekmény dús és izgalmas fantasy történetbe az vesse bele magát és merüljön el az Igazság Keresőjének végtelen történetében!

 

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény kritika könyv terry goodkind seeker

A bejegyzés trackback címe:

https://tkcreative.blog.hu/api/trackback/id/tr143216545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása